-->

Resepi Talam Keladi Berlauk Keladi by Faudziyah Haji Ariffin



TALAM

Bahan A
175g tepung beras
40g tepung jagung
20g tepung gandum
1 liter santan dari 1 biji kelapa
sedikit garam

Bahan B
200g Ubi Keladi (berat selepas dibuang kulit)


INTI

Bahan C
sedikit minyak untuk menumis
3 ulas bawang merah  (dihiris)
3 ulas bawang putih  (dihiris)
300 g daging (dihiris kecil)
1 sudu besar udang kering (ditumbuk hancur)
5 biji cili padi -- boleh digantikan dengan cili merah jika kurang gemar pedas (dihiris)
5 urat daun sup  (dihiris)
1/2 kiub pati ayam 'KNOR'
1 biji bawang besar (yang bersaiz besar /dihiris tebal)
sedikit garam
sedikit kunyit

Bahan D
Daun Bawang
Daun Sup
Cili Merah


Cara-Cara Mentediakan nya. Kat Sini



Resep Populer

Followers