-->

Popia Jejari Ketam Berkeju by Mat Gebu



BAHAN-BAHANNYA :-)

BAHAN-BAHAN INTI :-)
3/4 - 1 cawan parutan kasar sengkuang, hiris halus
1 batang lobak merah saiz sederhana, kupas dan hiris halus
1 cawan kobis bulat yang dihiris halus
1 biji bawang besar didadu
2 ulas bawang putih, cincang halus
7 batang jejari ketam @ crabstick, hiris halus
Garam secukup rasa
1/4 camca teh minyak bijan

BAHAN-BAHAN LAIN :-)
20 - 22 keping kulit popia
Keju cheddar yang dihiris kecil memanjang secukupnya
1 biji telur, pukul sedikit, sebagai bahan pelekat
Beberapa helai daun salad Butterhead
Sos cili untuk mencicah*(*resipi dibawah)

BAHAN-BAHAN SOS CILI :-)
5 biji cili merah
3 ulas bawang putih
1 cawan air
3 camca besar penuh cuka (cm guna cuka makan JALEN)
1/3 cawan gula (atau secukup rasa)
Sedikit garam
1 camca teh tepung jagung + 1/4 cawan air = kacau rata
Sedikit bijan, disangi hingga harum


CARA MEMBUATNYA :-) Kat Sini




Resep Populer

Followers