-->

Talam Pandan Kacang Merah by MaDiHaA a.k.a Ratna



BAHAN-BAHAN

BAHAN UTK LAPISAN BAWAH
1 1/2 cwn kacang merah*- yg telah direbus empuk (rebus dulu baru sukat! MaDiHaA hampir tersilap sukat dulu baru rebus.... nasib baca semula resepi.. hehe)
1 cwn air*(* di kisar bersama)
1 1/2 cwn tepung beras
2 cwn santan sederhana pekat
2 sudu besar Tepung Hoen Kwee (putih)/tpng jagung
1 cwn gula halus
sedikit garam
sedikit pewarna merah

BAHAN UTK LAPISAN ATAS
1 1/2 cawan tepung gandum
1 cwn gula halus
2 biji telur
1 cwn santan pekat
2 cwn air (kisar bersama 3 helai daun pandan dan tapiskan ~ MaDiHaA guna 7 helai daun pandan)
secubit garam
pewarna hijau (MaDiHaA tak guna sebab warna hijau daun pandan dah mencukupi)


CARANYA: Kat Sini




Resep Populer

Followers