-->

Talam Lapis Carribean/ Talam Puspita by Yatie Memories



Bahan-Bahan

Lapisan bawah :
(A)
200 gm tepung beras
1 sudu besar tepung jagung-Yatie tambah
100 gm gula kastor
1/2 sudu kecil garam
200 ml santan pekat- santan kara
600 ml air
(B)
250 gm pisang nangka -  kukus dan potong kiub

Lapisan Tengah:
70 gm tepung gandum
100 gm gula kastor
1/2 sudu kecil garam
2 biji telor
300 ml air
100 ml santan pekat-santan kara
pewarna pink
sedikit esen pisang

Lapisan Atas :
50 gm tepung kastard
100 gm gula halus
1/4 sudu kecil garam
sikit esen vanilla
2 biji telor- Yatie guna 1 biji je
100 ml santan pekat-santan kara
300 ml air.
pewarna kuning-jika perlu


Cara-cara: Kat Sini




Resep Populer

Followers