-->

Resepi Talam Lapis Coklat



TALAM LAPIS COKLAT DELIGHT
sumber asal: Puan Yon Abu Bakar di Akma
Source: yatiememories

Bahan-bahan
300 gm tepung beras (saya guna 2 1/2 cwn tpng beras)
200 gm tepung ubi (saya guna 1 1/2 cwn tpng ubi)
1/2 sudu kecil garam
1/2 sudu kecil air kapur (saya guna 1 sudu kecil)
900 ml santan pekat (saya guna santan kotak kara 200ml....saya guna 2 kotak tambahkan air selebihnya)
1 s/b serbuk koko *
coklat paste secukupnya *(saya gantikan dgn coklat emulco )
1 s/b santan pekat *
1 s/b jus pandan *
pewarna hijau secukupnya *

Bahan sirap:
320 gm gula kastor
250 ml air
4 helai daun pandan

Cara-caranya: Kat Sini

Resep Populer

Followers