-
Bahan-bahan Lapisan Bawah 50 gm soo hoon-dipotong kecil2, cuci, rendam air suam + warna pink-toskan 250 gm sago kecil- basuh dan ren...
-
Lapisan bawah Bahan A 200 gm tepung beras 250 ml santan pekat 450 ml air 1 sb tepung jagung 150 gm gula caster 1 sk garam 200 g...
-
Bahan-bahan Lapisan bawah - kacang merah 1 tin kacang merah [425 gm][mesin halus sikit] yg ni saya tukar dan saya gunakan kacang mer...
-
BAHAN-BAHAN LAPISAN PULUT :-) 350 gram pulut, cuci dan rendam 1 jam (che mat guna pulut susu) 200 ml santan cair 1 camca teh garam 1...
-
Bahan-bahan 10 keping roti sandwich 1 tin sardin 1 biji lada merah-hiris halus 1 biji bawang besar-potong kiub 1/2 sudu besar jus l...
-
Bahan-bahan 80gm sago (saya guna 100 gm) Bahan A 230gm tepung beras 100gm tepung ubi / tepung sagu 400ml santan pekat KARA 350ml a...
-
Bahan-Bahan- loyang 10 inci Lapisan Bawah 1 1/2 cwn tepung beras 1/2 cwn tepung jagung 1/2 cwn tepung kastard 1 cwn gula 1 cwn ja...
-
Bahan-bahan: 10 biji pisang masak- K.An gunakan pisang awak (lebih kurang 300 gm) 1 cawan tepung beras 3-5 sudu besar gula pasir (ik...
-
Bahan-Bahan- loyang 10x10x3 inci Lapisan Bawah 1 1/2 cwn tepung beras 1/4 cwn tepung jagung 1/2 cwn tepung kastard 1 cwn gula 1 ca...
-
RUJUKAN ; yatiememories BAHAN BAHAN bahan A 2 cawan air 1 1/4 cawan gula 1/2 tsp garam 2 helai daun pandan di simpul bahan B ...