-->

Talam Jalamas by Dapur Kak Yah



Bahannya
Lapisan coklat
A
130ml air
125gm gula merah
25gm gula pasir
Masak semua bahan sehingga larut

B
2 biji telur
90gm tepung beras
40gm tepung gandum
10gm tepung ubi
200ml santan
Perisa pandan
Secubit garam
Pewarna coklat
Satukan semua bahan B dan campur dengan bahan A dan kacau.
Kacau di atas api sehingga naik wap dan sedikit pekat.(bahagikan kepada 2)
Masukkan 1 bahagian ke dalam loyang yang telah di alas dengan plastik dan kukus selama 10 minit.

C
115gm tepung beras(kakyah kurangkan 80gm..tepung beras habisss)
20gm tepung hongkwee putih(kakyah tambah menjadi 60gm)
600ml santan
40gm gula
Bahan D
60gm sohon


Cara Memasaknya: Kat Sini



Resep Populer

Followers