-
Bahan-bahan 80gm sago (saya guna 100 gm) Bahan A 230gm tepung beras 100gm tepung ubi / tepung sagu 400ml santan pekat KARA 350ml a...
-
Bahan bahan: -Untuk inti pai (filling): 1 cawam isi ayam- hiris nipis 1 cawan cendawan butang- hiris nipis 1 tin sup cendawan butan...
-
Bahan-bahan: 1 biji kentang saiz sederhana - kupas kulit 1 cawan air suam 5 g yis segera 1/3 cawan minyak masak 1/3 cawan air suam ...
-
Bahan bahan: 1 kg daging kisar 5 sb serbuk roti 1 bawang besar - cincang 2 ulas bawang putih - cincang 1 cili merah - cincang 2 s...
-
Bahan-bahan ( loyang 10x10 inc. ) 240 g tepung Hoen Kwee hijau 450 g gula halus (2 1/4 cwn rata) 2100 ml santan pekat (drpd 2 biji k...
-
By: Chef Hanieliza Bahan A - Lapisan Bawah 1 cwn kacang merah yg sudah direbus lembut 1 cwn tepung beras 1/2 cawan tepung ubi 1 cw...
-
Bahan bahan: 4 batang timun 1 batang karot 6 ulas bawang merah - hiris 3 ulas bawang putih - hiris Sedikit biji sawi Serbuk kunyit...
-
Bahan: -Dough 2 bj telur 1 cawan susu 1 cawan tepung gandum 1 sudu besar minyak 1/2 sudu kecil garam -Filling 1 keping dada a...
-
BAHAN-BAHAN BAWAH (PULUT) :-) 350 gram pulut, cuci dan rendam 3 jam (cm guna pulut susu, rendam 45 minit saja), toskan 230 ml santan c...
-
Bahan-Bahan Lapisan bawah : (A) 200 gm tepung beras 1 sudu besar tepung jagung-Yatie tambah 100 gm gula kastor 1/2 sudu kecil gar...