-->

Talam Bertuah by Azlita Masam Manis



Bahan-Bahan (loyang 10 inci)

Lapisan Bawah
1 1/2 cwn tepung beras
1/2 cwn tepung jagung
1/2 cwn tepung kastard
1 cwn gula
1 cwn jagung krim manis
3 1/2 cwn santan
sedikit perwarna kuning (ita biarkan warna asal)
sedikit garam

Bahan Utk Lapisan Atas
2 cwn santan pekat
1 cwn air pandan ( 3 helai daun pandan kisar bersama air dan jadikan 1 cwn jumlahnya)(ita tukar pada perasa jagung)
1 cwn tepung gandum
2 sudu besar tepung jagung
1 sudu besar tpng ubi
2 biji telur
2 sudu besar gula pasir
secubit garam
Pewarna hijau/pandan (ita guna warna kuning)

Cara Menyediakan: Kat Sini




Resep Populer

Followers